top of page

El desigual conflicte a Palestina




Idoia Pavón i Izán Sánchez. La guerra de Palestina començà fa mes de 70 anys. L'origen del denominat conflicte palestí té les seues arrels en els successos de la fi del s. XIX en eixe territori. Les seues causes no manen de la religió, sinó de la colonització duta a terme pel moviment sionista.(moviment que vol que els jueus tinguen el seu propi estat i que segons el seu llibre sagrat ha de situar-se allí)


El dissabte set d'octubre de 2023 es registrà un sorprenent atac per part del grup militant palestí Hamas contra el sud d'Israel, per molts considerat com el pitjor que ha patit des de la seua creació.

 

El poble jueu, després d'haver patit moltes persecucions, va buscar en Palestina un lloc on establir-se emparant-se en la ideologia sionista. A través de guerres estan aconseguint deixar Palestina sense territori. A més estan establint colònies des de l’any 1948, quan va començar la independència del país. A dia de hui tan sols queden dos territoris palestins: Gaza i Cisjordània. En aquest moment els atacs arriben tots a Gaza.


Uns dels principals obstacles en el camí de les negociacions és Jerusalem, ja que Israel reclama sobirania sobre la ciutat -que és sagrada per a jueus, musulmans i cristians.-

Israel portava molt de temps llevant territori a Palestina i era qüestió d’anys que aquest conflicte arribara a més. Per això s'han apropiat de molt de territori i el conflicte s’ha expandit més anys del que s’esperava. No donem suport a aquest conflicte perquè estan morint molts civils, a més de xiquets i persones majors. A més, és inadmissible el setge al qual Israel sotmet a Palestina per qüestions polítiques que es deurien haver resolt per altres mitjans sense fer-li mal a ningú.



Comments


bottom of page