top of page

Es pot pensar massa?

Pensar, la major eina de l'ésser humà, la que ens diferencia de la resta d'espècies que conviuen en el nostre planeta, la que ens ha fet prosperar com a espècie i avançar moltíssim en àmbits molt variats. Tots nosaltres pensem, tota l'estona, i en molts aspectes és una cosa bona, ens ajuda a resoldre problemes. Però ací va la nostra pregunta: pensar massa pot ser dolent? O millor dit, es pot pensar massa?


Depén de quantes i quins experiències hages tingut durant la teua vida tens més capacitat per a reflexionar i pensar en coses més variades, ja siguen escenaris o solucions possibles. A cada vivència, la teua eina es reforça i troba nous punts de vista. Tindre punts de vista variats és una gran habilitat, però quan tens un problema molts escenaris que penses que podrien passar no són possibles. I encara que no valga la pena pensar en ells, moltes vegades ho fem i entrem en bucle. Pensar és una eina molt poderosa, però és una arma de doble tall. Pot descontrolar-se i sobrecarregar-te fàcilment, per això cal saber parar.


Una altra capacitat que t'atorga pensar és poder comprendre el que senten les persones del teu voltant, cosa que és molt bona, ja que pots fer sentir millor a eixes persones i a partir d'ací també sentir-te millor amb tu mateix/a com a persona. Encara que implicar-te molt en casos aliens pot arribar a consumir-te a tu també, ja que sense adonar-te pots renunciar a moltes necessitats teues, llavors caldria trobar un punt mitjà, en el qual no et siguen igual les altres persones, però tampoc hauries de descurar-te a tu mateix/a.


Gràcies a tot això, tant el positiu com el negatiu, en pensar es pot arribar a tindre una relació més sincera tant amb els altres com amb tu mateix, ja que arribes a conéixer-te millor. Però conéixer-te a tu mateix és complicat, encara que molts passem per això en alguna etapa de la vida i és una part important del teu creixement personal.


Potser la gent que no es pren el temps de qüestionar-se i conéixer-se, viu la vida segons li arriba i és més feliç. Per això mateix, deixar-se portar i no qüestionar-se et fa portar la vida d'una forma més fàcil? Vosaltres què penseu?

Comments


bottom of page