top of page

L'efecte de "la sociedad de la nieve"


Candela García (1r ESOG). En els últims mesos ha causat sensació La sociedad de la nieve, una pel·lícula que va ser estrenada el desembre del passat any passat 2023. Dirigida per J.A Bayona, aquesta pel·lícula ens transmet un missatge de supervivència però també d’empatia que, a més d’un gran guió i una interpretació quasi perfecta, ha portat el film a guanyar 12 dels 13 premis Goya als quals aspirava, i també l’ha portat a ser nominada a dos Oscars.


La pel·lícula està basada en el llibre La sociedad de la nieve, de Pablo Vierci, i conta la tragèdia que va tindre lloc l'any 1972 quan un avió uruguaià que viajava cap a Xile es va estavellar en la serralada dels Andes. L'avió comptava amb 40 passagers, dels quals tan sols varen sobreviure 16 després de patir 72 dies sense aigua, menjant-se als cadàvers dels seus companys morts i sense que ningú sabera que estaven vius. Com un dels supervivients va descriu-re, estaven "en la llista de espera".


S'han escrit moltes películes sobre aquest succés, com és el cas de Viven (1993), però el que més diferencia a aquesta cinta de les altres és que el seu protagonista i la persona que narra la història és Numa Turcatti, interpretat per Enzo Vogrincic, que va ser una de les persones que no va tornar de la muntanya. Açò representa que en aquesta película sí que es va donar importància als morts que, en altres com Viven, no la varen tindre. A més el film té un grau de detall impresionant. Els supervivents de l'acident afirmen que, fins ara, és la pel·lícula que més els ha tornat a la muntanya.


Una de les curiositats del repartiment d'aquesta és que Bayona, a l'hora de buscar als actors, no volia cares conegudes, ell buscava més a persones que físicament s'assemblaren a les persones reals de l'accident. També, que una part de la pel·lícula va ser gravada ací, a Espanya, a Serra Nevada.


Per a finalitzar, per si en voleu saber més, ací vos deixe el titular d'una entrevista que m'ha semblat molt interessant: "Bardem charla con Bayona, Enzo Vogrincic y Matías Recalt, protagonistas de La sociedad de la nieve".

Comments


bottom of page