top of page

Un dia a Port Aventura

Martín Mayer. El 12 d' abril va ser programat per a tots els 3er de l'ESO, amb l’objectiu de passar un dia lúdic en un entorn molt diferent a l’escolar. Els busos van eixir de l'institut a les 7:20 del matí amb una puntualitat perfecta cap a Tarragona. La caravana de dos vehicles va arribar al seu destí sobre les 10:45. 


El preu de l’excursió es va quedar en 75 euros, comptant  el transport, l’entrada al parc -lògicament- amb un menú adult. Tant l’entrada com els menús es van distribuir a tots el alumnes en forma de QR que s’havien d’escanejar a la recepció i més tard als restaurants.


L’organització va ser magnificament executada per part de tots els professors implicats, que es van mostrar animats i resolutius durant tot el viatge. Els autobusos van a ser un altre dels encerts de l'excursió, tenint l’oportunitat d’estalviar un tercer vehicle ajustant les places.





Al principi la idea dels professors organizant l’excursió era quedar-nos a dormir en uns dels hotels que hi ha al voltant del parc. No obstant això, i tenint en compte les possibles limitacions econòmiques de les famílies de l'alumnat, es va decidir reduir l’excursió.


Al principi es va plantejar la idea de portar als alumnes en grups grans per tot el parc, acompanyats pels professors. Al final, es va decidir que era millor deixar als alumnes lliures pel parc.


Això, no obstant, donava espai a alguns alumnes per a liar-la. I ens consta des de la revista que aquesta era una preocupació que molts docents tenien. Però els alumnes van demostrar ser mereixedors de la confiança, ja que no es va produir cap altercat amb el personal del parc. Cap robatori, escàndol o baralla va a ser denunciada als professors. 


Ho mires per on ho mires, l’excursió a PortAventura va ser un èxit. La implicació dels professors juntament amb la col·laboració dels alumnes va resultar en una jornada magnífica.


No hi havia cap necessitat de fer res així -tercer no es un final de curs i no es cap any assenyalat- però resulta molt agradable pensar que hi haja professors dins del Joanot que facen l'esforç i la inversió de temps de organizar una cosa així simplement perquè els seus alumnes disfruten. 

Comments


bottom of page