En aquesta entrevista parlem amb l’organització “CHRYSALLIS” que ens parla de la finalitat d’aquesta organització: donar suport i recursos a famílies amb fills i filles trans. Aquesta organització va ser fundada l’1 de juny del 2013.
- Amb Trellat I Forrellat: Per part de la família, creus que existeix suficient suport als menors trans?
- Chrysallis: En Chrysallis, les famílies, totes acompanyem a les nostres infàncies i joventuts i a unes altres que no estan acompanyades també.
-ATIF: Què penseu dels tractaments hormonals, operacions...?
- Chrysallis:
A veure. En Chrysallis defensem que si les nostres corporalitats són sanes i estan bé, defensem l'acceptació de la corporalitat tal qual, naixem i ens anem desenvolupant, perquè tots som persones meravelloses i estupendes amb tot el que ens ha tocat. Jo amb això, amb l'altre. I el que fem les famílies és ensenyar a les nostres infàncies i adolescents, que són boniques, com són. Dit això, sSempre hi ha casos en els quals prefereixen hormonar-se. I fins i tot l'operació és una opció. Llavors, nosaltres en Chrysallis respectem les decisions de cada persona. I això és el que fem.
-ATIF: I què tal es gestiona açò des de les famílies?
-Chrysallis: En Chrysallis som més de 2000 famílies en tota Espanya. Val, llavors, hi ha casos de tota mena. Sobretot ser famílies que acompanyem als nostres hijes. Però també serà el cas de moltes famílies que no acompanyen. Generalment, succeeix en la separació, però no per aquest tema, aquesta situació de la separació succeeix, perquè hi ha més coses de base que aquest papà i aquesta mamà o aquestes mamàs o aquests papàs tenen aquí. Hi ha unes certes dificultats. No centrem el tema en què pot ser negatiu.
ATIF: I què opineu des de la vostra associació sobre el debat que es dona al si del feminisme sobre la qüestió trans?
-Chrysallis: Bé, hi ha un sector del feminisme com que sent que estan envaint la seva lluita. El feminisme, com jo ho entenc i molta gent espere que ho entenga igual, és la lluita per la igualtat. El feminisme que tno entén això és el feminisme que anomenem transexcloent, feminisme radical. Per a nosaltres el feminisme és igualtat, no pots excloure’n ningú. Jo sé que ens ha costat molt a les dones tindre una certa igualtat. És que arriba un moment que quan tens uns certs privilegis, deixes de ser conscient que els tens.
Opmerkingen